Go Back   Ducati 1299 Forum > Ducati Panigale Forum > Mechanical and Technical

Mechanical and Technical Mechanical and technical topics, help, and discussions


Thanks Tree13Thanks
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old Mar 12th 2016, 04:20 PM   #21
Senior Member
 
Whoopazz's Avatar
 
Joined: Oct 2012
From: Edmt, AB

Posts: 866
Thanks: 411

I Ride: 1299
I would really like to know what the cause is. Just for kicks.
Whoopazz is offline  
 
Old Mar 13th 2016, 04:09 AM   #22
Member
 
Joined: Jun 2015
From: Warrington

Posts: 49
Thanks: 3

I Ride: '12 1199 S, '00 Triumph Sprint ST 955i
Thought I'd take it out again and I'm now 2 hours from home, in deepest darkest Wales, and it's been absolutely fine. The method in my madness was that if it does start playing up, there is a ducati dealer in North Wales, and I can at least enjoy some good roads!

Not sure what to put it down to except I haven't explored much of the upper rev range so far.

Will keep you all posted
LethalBrizzle is offline  
Old Mar 13th 2016, 12:04 PM   #23
Senior Member
 
AntiHero's Avatar
 
Joined: Nov 2011
From: Round the World on an 1199

Posts: 2,084
Thanks: 2247

Originally Posted by Whoopazz View Post
I would really like to know what the cause is. Just for kicks.
I inquired, and am very curious as well. I will eventually get the info. The gentleman I spoke to just didn't have the details at the time we met.
Thanks from Whoopazz
AntiHero is offline  
Old Mar 14th 2016, 05:00 AM   #24
Member
 
Joined: Jun 2015
From: Warrington

Posts: 49
Thanks: 3

I Ride: '12 1199 S, '00 Triumph Sprint ST 955i
Just to update, I did 400 miles round Wales yesterday (great weather for it) and it behaved impeccably the whole time.

I'm not sure what to put it down to.... Some of the things I did before I went out, that I forgot to mention...

1. I made sure the rubber on the throttle was back in place, as mine keeps jumping off (anyone else's do this?) I also worked the throttle through it's full travel a couple of times to check it wasn't sticking
2. I switched the ignition on and off 5 times, as someone mentioned on here, to reset the TPS. No idea if I did it right or if it actually worked.
3. I changed the EBC from 3 to 0 (I struggle to tell a difference to be honest)

That's all for now. If it happens again, I'll report and see about taking it to the dealer.
LethalBrizzle is offline  
Old Dec 18th 2016, 02:40 AM   #25
Senior Member
 
Joined: Mar 2015
From: Australia

Posts: 358
Thanks: 57

AntiHero Did you end up finding out what caused this?
Halo2 is offline  
Old Dec 18th 2016, 11:03 PM   #26
Junior Member
 
Joined: Jun 2016
From: Australia

Posts: 20
Thanks: 7

I Ride: 1299 Panigale S
Originally Posted by LethalBrizzle View Post
Just to update, I did 400 miles round Wales yesterday (great weather for it) and it behaved impeccably the whole time.

I'm not sure what to put it down to.... Some of the things I did before I went out, that I forgot to mention...

1. I made sure the rubber on the throttle was back in place, as mine keeps jumping off (anyone else's do this?) I also worked the throttle through it's full travel a couple of times to check it wasn't sticking
2. I switched the ignition on and off 5 times, as someone mentioned on here, to reset the TPS. No idea if I did it right or if it actually worked.
3. I changed the EBC from 3 to 0 (I struggle to tell a difference to be honest)

That's all for now. If it happens again, I'll report and see about taking it to the dealer.
I wonder if the problem was down to contaminated fuel...
AlanNut is offline  
Old Jul 23rd 2017, 03:33 PM   #27
Senior Member
 
Joined: Mar 2015
From: Australia

Posts: 358
Thanks: 57

Originally Posted by AntiHero View Post
I inquired, and am very curious as well. I will eventually get the info. The gentleman I spoke to just didn't have the details at the time we met.
Anyone found what caused this as mine has popping exhaust only mod removed flapper valve.

No other issues, only 5K on ODO, Has new oil/filter and new air filter, No CEL or errors

Panigale Misfire? at Idle - YouTube

Last edited by Halo2; Jul 29th 2017 at 05:18 AM.
Halo2 is offline  
Old Jul 29th 2017, 05:18 AM   #28
Senior Member
 
Joined: Mar 2015
From: Australia

Posts: 358
Thanks: 57

Bump
Halo2 is offline  
Old Aug 5th 2017, 11:09 PM   #29
Senior Member
 
Joined: Mar 2015
From: Australia

Posts: 358
Thanks: 57

Pretty sure my problem is spark plugs as they are black with oil/fuel

Also will get new coils since it got broken
Halo2 is offline  
Old Sep 5th 2017, 01:49 AM   #30
Junior Member
 
Trackjunkie01's Avatar
 
Joined: Apr 2017
From: NC

Posts: 25
Thanks: 0

I Ride: 2012 Ducati 1199 Panigale, KTM 500 EXC Supermoto
I had a very similar experience this weekend. Out of nowhere the bike starts idling high, popping, and acts like it is running on 1 cylinder. Funny thing is after letting the bike cool down and restating, it acts OK for about 10 min of riding then fueling goes south. Just had the ecu flashed by Rexxer a few weeks ago and everything has been fine till yesterday. Reset the tps, and it seemed to make it worse. Really frustrated now
Trackjunkie01 is offline  
Reply

  Ducati 1299 Forum > Ducati Panigale Forum > Mechanical and Technical

Tags
exhaust, high, idle, popping



Search tags for this page
Click on a term to search for related topics.
Thread Tools
Display Modes


Similar Discussions
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Exhaust popping/backfire SoonerNation Ducati 1199 49 Aug 13th 2015 06:22 PM
Misfire at idle? AntiHero Mechanical and Technical 16 Nov 18th 2013 06:55 PM
Engine idle problem and RPM limit Mike Ducati Mechanical and Technical 16 Apr 11th 2013 10:28 AM
Idle will not come down??? jimdchico Ducati 1199 4 Feb 3rd 2013 07:09 AM
Ducati 1199's popping up at show room floors elitesoldier357 Ducati 1199 13 May 24th 2012 04:02 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed